අපේ රටේ ඉතාම සුලබ දෙයක් තමයි පැපොල් කියන්නෙ. ඉදුනු විට පලතුරක් වශයෙන් බොහෝ දෙනෙක් ආහාරයට ගත්තද අමුවෙන් ආහාරයට ගත හැකි බව දන්නෙත් ඉතාම සුළු පිරිසක්.
හොදින් පැසුනු අමු පැපොල් ව්යංගනයක් ලෙස සකස් කරගත් විට ඉතාම රසවත්, ගුණවත් ආහාරයක්. මෙමගින් බඩගිනි වැඩිවීමද, මලශුද්ද වීමද, අක්මාව හා ප්ලීහාව ආශ්රීත රෝග වලටද ගුණ ලබාදෙනවා.
එසේම මාංශ ආහාර සමග මේ පැපොල් ව්යංජන ආහාරයට ගැනීමෙන් එම මස් වර්ග පහසුවෙන් දිරවීමට උපකාරී වෙනවා. මන්ද මේ මස් දිරවීමට අවශ්ය රසායන ද්රව්යය පැපොල් ව්යංජනය සතුයි.
පැපොල් මැල්ලුමද ඉතාම ගුණ ආහාරයක්.
No comments:
Post a Comment